Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Βίντεο: Δείτε πώς έμοιαζε ο Παρθενώνας τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή

Με το στόμα ανοιχτό άφησε χιλιάδες χρήστες ένα νέο βίντεο που δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και δείχνει την τρομερή ομορφιά του Παρθενώνα το έτος 432 π.Χ., στο αποκορύφωμα δηλαδή της «ζωής» του μνημείου.

Ο Χουάν δε Λάρα, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνδυάζοντας πρωτογενείς πηγές, αστρονομικά δεδομένα και προηγμένες τεχνολογίες CGI, δημιούργησε μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση του Παρθενώνα στην ακμή του. Μάλιστα, όπως φαίνεται, χρησιμοποιείται η ψηφιακή «μηχανή» Unreal Engine II, με την οποία «χτίζονται» μερικά από τα πιο σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια.

Η προσέγγισή του όμως, δεν περιορίζεται στη μορφή. Αντλεί από τα πεδία της ιστορίας, της τέχνης και της θρησκευτικής εμπειρίας για να φωτίσει τη λειτουργία του ναού ως τόπο πίστης, θαυμασμού και πολιτισμικής ακτινοβολίας. Το γεγονός ότι ο ερευνητής ειδικεύεται στη διαπολιτισμική επιρροή του ελληνιστικού κόσμου στην Ανατολή, προσδίδει στο έργο του μια πολυεπίπεδη και ουσιαστική ματιά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button