
Ο Nicolas Lopez Gomez φέρεται να εκτελούσε καθαρισμό του εξωτερικού μέρους του φούρνου με πλυστικό μηχάνημα, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του μηχανήματος.
Συνάδελφοί του, έντρομοι, κάλεσαν άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Όμως όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, ήταν ήδη πολύ αργά: μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, ο Gomez είχε ανασυρθεί νεκρός. Οι τοπικές αρχές ξεκαθαρίζουν ότι ο φούρνος δεν ήταν σε λειτουργία τη στιγμή του συμβάντος και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Παραμένει ασαφές τι είδους τραύματα προκάλεσαν τον θάνατο του εργαζομένου.
Το εργοστάσιο Glister Marylee είναι γνωστό για την παραγωγή δημητριακών που προμηθεύουν μεγάλες αλυσίδες όπως η Walmart, η Sam's Club και η Albertsons.
Η φρικτή αυτή υπόθεση έρχεται μόλις οκτώ μήνες μετά από μια παρόμοια τραγωδία στον Καναδά, όπου μια 19χρονη εργαζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε φούρνο αρτοποιείου που λειτουργούσε εντός καταστήματος Walmart στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας.
Η Gursimran Kaur είχε εξαφανιστεί για πάνω από μία ώρα, όταν η μητέρα της –ανήσυχη για την απουσία της κόρης της– πήγε στο τμήμα αρτοποιίας για να τη βρει. Εκεί, ένας υπάλληλος παρατήρησε μια ασυνήθιστη «διαρροή» από τον φούρνο. Σε μια συγκλονιστική ανατροπή, η μητέρα της Kaur άνοιξε την πόρτα του φούρνου και ήρθε αντιμέτωπη με το απανθρακωμένο σώμα της κόρης της.
Το κατάστημα έκλεισε άμεσα και ξεκίνησε αστυνομική έρευνα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές ως «περίπλοκη». Όμως, μετά από μήνες ερευνών, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
«Η Γκέρσιμραν ήταν μόλις 19 ετών, ένα όμορφο νέο κορίτσι που ήρθε στον Καναδά με όνειρα», ανέφερε εκπρόσωπος της οικογένειας σε καμπάνια ενίσχυσης μέσω GoFundMe. «Η μητέρα της ήταν αυτή που ανακάλυψε το σώμα της. Φανταστείτε τον τρόμο που έζησε».
Η Walmart Canada, από την πλευρά της, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της. «Οι βαθύτατες σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους συνεργάτες μας, καθώς συνεχίζουν να πενθούν», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Amanda Moss, στην εφημερίδα USA Today.
Η Kaur ζούσε στον Καναδά για περίπου τρία χρόνια και ήταν ενεργό μέλος της τοπικής κοινότητας των Σιχ.
Οι δύο τραγωδίες, αν και συνέβησαν σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικά πλαίσια, έχουν κοινό παρονομαστή την απουσία σαφών πρωτοκόλλων ασφαλείας ή τουλάχιστον την αποτυχία εφαρμογής τους, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο το διαχρονικό ερώτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον χώρο της εργασίας.