Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτήτρια ΕΚΠΑ: «Μου άρεσε το κυλικείο της Νομικής όπως ήταν»

Υπέρ της απογοητευτικής εικόνας που είχε το «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο» της Νομικής πριν την παρέμβαση της διοίκησης του ΕΚΠΑ το περασμένο Σάββατο, τάχθηκε η φοιτήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της παράταξης Ρεβάνς, Μυρτώ Καραγιώργου, η οποία τοποθετήθηκε και για τα περιστατικά βίας στα ΑΕΙ και τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους

«Δεν μου αρέσει η εικόνα στη σχολή της Νομικής όπως είναι τώρα. Το κυλικείο δεν μου αρέσει τώρα, πριν μου άρεσε. Τώρα θυμίζει πτέρυγα της Β Παθολογικής στο Ιπποκράτειο» υποστήριξε η φοιτήτρια με το επιχείρημα ότι η προηγούμενη εικόνα ήταν δικαιολογημένη καθώς «τα πανεπιστήμια είναι χώροι της ελεύθερης έκφρασης».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου με αφορμή τις εικόνες που καταγράφηκαν κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ την περασμένη εβδομάδα, η φοιτήτρια είπε «δεν είναι το θέμα της βρωμιάς ή όχι, είναι ένας χώρος έκφρασης. Δεν ήταν εγκαταλελειμμένο, λειτουργούσε. Κοιτάξτε τι ωραία γκράφιτι που είχε. Εγώ θα πήγαινα σε αυτή την τουαλέτα».

Κατά την ίδια, δε, «η πραγματική βία είναι η εικόνα των συνεργείων που πήγαν με τροχούς να ανοίξουν τις πόρτες»

Όταν η συζήτηση έφτασε στη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο ΘΕΜΑ σχετικά με τον καταλογισμό του κόστους των ζημιών στους δράστες, η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία της λέγοντας «δεν είναι φυλακή το πανεπιστήμιο. Τι στοιχειοθετείται ως ζημιά; Μπορεί κάποιος να πάει και να σπάσει το τραπεζάκι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή είναι η νεολαία της συγκάλυψης και των Τεμπων, θα τη χρεωθεί κανείς; Καταλαβαίνω κάποιος να το κάνει γιατί τα πανεπιστήμια είναι χώρος σύγκρουσης».

Όσον αφορά τη διαχείριση του κυλικείου, η ίδια ισχυρίστηκε ότι «οι άνθρωποι που το διαχειρίζονταν ήταν συμφοιτητές μας Από το 2012 η σύγκλητος του ΕΚΠΑ έβγαλε απόφαση (σ.σ. με διοίκηση Πελεγρίνη) για να παραχωρήσει το κυλικείο για να γίνει κοινωνικό καφενείο. Το ήλεγχε η διαχειριστική του συνέλευση».

Σε ερώτηση, δε, για το εύρημα της δημοσκόπησης της Marc όπου το 78% τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστήμια, η φοιτήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε ότι «τον λόγο για τα πανεπιστήμια δεν τον έχουν τυχαίοι ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση ή η κυβέρνηση αλλά οι φοιτητικοί σύλλογοι. Οι αποφάσεις των ΓΣ είναι ανώτερες από αυτές τις έρευνες»

Η Μυρτώ Καραγιώργου είπε, τέλος, ότι «έχω δει μεμονωμένα περιστατικά μετατροπής της ιδεολογικής διαπάλης σε φυσική» ενώ τάχθηκε κατά της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών λέγοντας «γιατί να διαγραφόμαστε όσα χρόνια και αν περάσουν; Στα 6 χρόνια παύουν οι φοιτητικές παροχές άρα δεν επιβαρύνουμε τους προϋπολογισμούς».

 

Tags
Back to top button